6 Haziran 2016 Pazartesi

Dizi: Preacher


PREACHER-Çizgi Roman Uyarlaması Bir Dizi Daha-

Kitap okuyamadığım şu günlerde can sıkıntısından dizi arayışlarındaydım. Sonra Preacher çıktı karşıma. Çok da iyi oldu. Fakat ilk bölümü izledikten sonra ikinci bölümünün olamadığını fark ettim. Ve sabırla ikinci bölümü bekledim. Çünkü dizi beklemeyi hak edecek kadar iyi gidiyor. 
Konusundan kısaca bahsedeyim. Jesse Custer, yıllar sonra kendi memleketine geri dönmüş ve baba mesleğini devralmış. Vaizlik yapıyor, bir arkadaşının yardımıyla kiliseyle ilgileniyor ve halkın gerekli gereksiz her şeyini dinliyor. İyi bir vaiz değil. Bunun kendisi de farkında. Karanlık geçmişi de peşinden ayrılmayınca vaizliği bırakmaya karar veriyor. Ama o anda bir şey oluyor ve daha iyi bir vaiz olmaya karar veriyor.

Jesse Custer
Jesse'nin geçmişinden biri olduğunu anladığımız Tulip, Jesse'yi vaizlikten vazgeçirip kendisiyle götürmeye kararlı. Bu arada Tulip'in oldukça orjinal kadın bir karakter olduğunu söylemeliyim.

Tulip

Bir de vampir Cassidy var. :) Onun hakkında pek bir şey yazmak istemiyorum. İzleyin...

Cassidy
Evet, başlıkta çizgi roman uygulaması olduğu yazıyor. Ona gelelim. Araştırmalarıma göre, preacher modern çizgi romanların baş yapıtı kabul ediliyormuş. 
Çizgi roman ve dizi arasında farklılıklar var elbette. Örneğin dizi de babasına verdiği söz nedeniyle vaizlik yapan Jesse, çizgi romanda büyük annesinin baskısıyla vaiz olmuş. 
Çizgi romandan daha fazla bahsetmeyeceğim. Çünkü dizinin ilerleyen bölümleri hakkında sağlam spoiler verebilirler. :)





Daha ikinci bölümünde bir dizi. Ve bence baya sevilecek. :)

2 yorum:

  1. bu aralar çizgi romanlardan uyarlamalar popüler sanırım. çok da ilginç bir konusu olmamasına rağmen ilgimi çekti. henüz birkaç bölüm yayınlanmışken bir izleyeyim :))
    teşekkürler tanıtım için:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Bence bu yazın en ilginç dizisi olacak. :))

      Sil