24 Haziran 2016 Cuma

Kitap: Kargalar Meclisi


Kargalar Meclisi-Leigh Bardugo

Özgün Adı: Six Of Crows
Tür: Fantastik
Sayfa Sayısı: 528
Puanım: 5

Tercihlerle uğraştığım şu günlerde kargalar meclisi iyi destek oldu bana :) Hem biraz stres de atmış oldum. Akıcı dili, merak uyandıran konusu ve birbirinden ilginç karakterleriyle Kargalar Meclisi çok iyi bir kitap.
Leigh Barduga'nın Grisha serisini duymayan kalmamıştır herhalde. Bu kitap da o dünyada geçiyor. Fakat olayların geçtiği mekan Ravka değil, Kerch ve Fierda.
Şunu belirtmeliyim ki Kargalar Meclisini daha çok sevdim. Hem konu hem de karakterler çok daha iyi oturmuştu.
Grisha Serisi
Kitap biraz sıkıcı başlıyor. Aslında yazarın her kitabı biraz sıkıcı başlıyor :) Fakat ilk yirmi sayfadan sonrasının nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz.
Grishaların güçlerini inanılmaz boyutlara ulaştıran uyuşturucu bir maddenin varlığını öğreniyoruz. Bu maddeyi keşfeden bilim insanının yakalanması için Katerdam'ın Kirlielleri Kaz Breaker işe tutuluyor. Sonraysa Kaz'ın bir ekip kurmasını ve devamını okuyoruz.

Kitabın cildi, kapağı, iç sayfaları, baskısı kısaca her şeyi harika :)

Ekibin üyeleri için tumblrdan myaramorenva blogu birkaç kişiyi temsili olarak düşünmüş. :)



Temsili Çizimler 

Alıntılar

“Birkaç saate dönerim. Van Eck'in evinden çaldığımız DeKappel'i kasaya taşı. Yatağımın altında olacaktı. Ah, bir de yeni bir şapka siparişi ver.”

“Lütfen.”

Kaz kendini acı dolu üç kat merdiven için hazırlarken göğüs geçirdi. Omzunun üzerinden bakarak, “Lütfen, biricik Inejim benim, kalbimin hazinesi, bana yeni bir şapka siparişi verme nezaketini gösterir misin?” dedi.

***
Inej ona bir keresinde nasıl düşeceğini öğretmişti. "İşin sırrı, yere serilmemekte," demişti Kaz gülerek. "Hayır, Kaz," demişti Inej, "işin sırrı, tekrar doğrulmakta."











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder